Tapte finalen

The Diamonds, dattermannskapet til Rushden & Diamonds, var i dag på Bruhagen under Averøy Copa Futsal. Målet var selvsagt gull, men laget i hvitt, blått og rødt måtte nøye seg med en andre plass etter finaletapet mot Eksos.

The Diamonds stilte med Tor Erik Smørholm, Frank Mundal, Khalil Olsen, Kjetil Brudeset, Kristian Benjaminsen, Johan Nås, Asbjørn Strand og Vegard Løkhaug. Som vi ser var alle i besetningen medlemmer av familien. Et bedre dattermannskap skal du nok lete lenge etter. Dette skal dog sees i lyset av at selve fregatten i Rushden-futsalen Knut Krogstad glimtet med sitt fravær!

I første kamp ble Stemsjentene for svak og kampen ente 7-0 etter at de hvite med nyanser av rød og blå satte fullpinne fra start. Andre kampen gikk mot Stian`s. Det ble en tålmodighetsprøve. Diamantene låg bak og ventet. Etter noen minutter løsnet spillet og etter hvert kunne målene komme. Til slutt ble kampen 4-1 i diamantenes favør. Neste kamp gikk mot Leken FC. Etter to minutter sto det to nuller på resultattavla. Til slutt sto det 10-0 i en kamp som huskes best for Kjetil Brudeset sitt fantastiske returløp. I neste kamp ble det kontroll og 2-1 seier mot Vestnes Futsal. Selv om Vestnes Futsal reduserte ble det nok en kamp der røtstilen spiste opp ungguttene hos de svarte. I en bisetning kan vi nevene at Vestnes Futsal i dag fremsto som en tynn Milan-suppe. Manager og spillere på benken som ikke bidrar. Eneste som manglet var Miiiiiilaaaaaan! I siste kampen av gruppespillet møter vi Les Blues. Et ungt lag fra Molde og Kristiansund. Ok kamp av The Diamonds som vinner 2-0. Et gruppespill som ble forlenget til seks lag ble tungt og hardt, men 25-2 i målforskjell og femten poeng lar seg høre. Gruppen vår ble litt spesiell fordi tre lag hadde trekt seg fra gruppe sju og åtte. De seks gjenstående lagene møtte hverandre om hele fire sluttspillplasser. Dette gjorde at både Vestnes Futsal og The Diamonds gikk av som gruppevinnere, mens Les Blues og Stemsjentene gikk videre som toere.

I åttendedelsfinalen ble vi møtt av et overraskende sterkt Muslia. Guttene fra Brynhallen gikk i ledelsen 1-0 og kom tilbake på 2-1, men når det gikk mot slutten og 4-2 sto på tavlen i Averøyhallen på Bruhagen virket det avgjort. Litt spenning på slutten når Endre Sunde Male lager 3-4 på et bra skudd, men diamantene drar seg videre. I siste kvartfinale venter Vestnes Futsal på nytt. Etter en start som ikke minnet mye om røtstil og et lag som tross alt er dattermannskapet til Rushden & Diamonds. Underlegge både med 0-1 og 1-2 ble etter hvert snudd til 4-2 etter at begge lagene fikk utvist hver sin spiller. Khalil Olsen ble feilaktig utsendt for oss, mens en Vestnes Futsal spiller ble utvist etter å ha felt Johan Nås i klar scoringsposisjon. Det spørs om kanskje det også var i strengeste laget med utvisning til guttene fra andre siden av fjorden. Etter at Nås satt inn straffen blir dog Vestnes fulltallig igjen. En ok regel av arrangøren. Vestnes scorer ikke på et The Diamonds med fire spillere. Heller tvert imot. Kristian Benjaminsen viser storhet når han drar seg forbi et par sortkledde og serverer tvillingbroren Kjetil Brudeset som setter inn 4-2. En kamp som startet langt under pari av diamantene ble snudd til en solid og aldri truet seier.

I semifinalen venter Nådeløse menn. Et lag bestående av unge gutter fra Kristiansund. De ble for ung og for urutinert. Diamantene, som lurte keeperen ut på mange turer oppover parketten med resultat i et par skudd over, var for gode for Nådeløse menn. Alt i alt en bra røtkamp av The Diamonds. Kampen ender 4-0 etter at dette aldri ble den store semifinalen som folk ventet på.

Finalen blir en spennende kamp mellom to veldig gode lag. Eksos med profiler på rekke og rad i Magne Hoset, Jan Erik Hoset, Thomas Mork, Rune Sundsøy, Trym Nordstrand Jacobsen Yngve Kruse og Thomas Sørvik. Eksos hadde slått ut The Players 4-2 etter at libero Hoem & co først startet opphentningne på 0-4. Sørvik var enorm i finalen og fikk fortjent benevnelsen turneringens beste spiller for blant annet den prestasjonen. Thomas Flemmen fra Vestnes Futsal ble toppscorer med 15 mål.  Diamantene leder 1-0, til Eksos endrer kampbildet til 1-2. Dog er dette bittert da de hvite, røde og blåe hadde mange store sjanser både på stillingen 1-0 og 1-1. Men en diamant gir seg aldri. Vi kommer tilbake til 2-2 og er på dette stadiet i kampen i førersetet når det kommer til produsering av sjanser og delvis i banespillet. 30 sekunder før slutt får Eksos et omdiskutert innspark. Et par sekund etter sender Magne Hoset sitt lag i ledelsen med et fint mål. Eksos og Hoset vinner turneringen, men fikk kamp til døra av, dattermannskapet til Rushden & Diamonds Futsal, The Diamonds. Litt små het til tider etter scoringen, men vanskelig for dommer Mikkelsen. At han ikke alltid tar den riktige avgjørelsen må vi bare innse realiteten i. Dette straffet oss i dag.

Et bittert tap for The Diamonds, men alt i alt var laget meget overbevisende i dag. Rushden & Diamonds som helhet taper sin første kamp etter ordinærspilltid på nesten to år. Siste tapet kom en trist dag i desember mot Øyamafian i 2006. Selv med et bittert tap må vi være ærlige å si at Eksos var et ekstremt godt mannskap. Det er nok en av de bedre kampene på lenge som ble levert. Vil regne med at publikum satt pris på underholdningen. Vi ser også viktigheten i å understerke at dette bare var en kompisturnering der hovedbudskapet må være å styrke kameratslige bånd. Her føler jeg at vi fikk gjort dette tilgangs i dag. Et hjørne av hallen var overbefolket av venner og bekjente. Der var det god stemning og mye fliring. Vi vil også rekke en takk til Thomas Sørvik og Jan Erik Hoset som laget et glimrende arrangement. Her var det ikke mye å utsette på, dette selv om det ble mye kluss med oppsettet på grunn av at enkelte lag valgte å trekke laget.

Vi kommer gjerne igjen!

6 kommentarer

OJ

14.des.2008 kl.11:27

Meget god finale i går!

#22

14.des.2008 kl.18:04

Fremdeles bitter over ta 3-2 målet så seint i finalen!! :D Heile laget mista jo totalt fokus, men hadde i holdt me klar i hauet så skulle i vel klart å stoppe det skuddet...

Uansett... Bra innsats kara! No får vi stikke t Vestnes og komme oss t finalen der au...

Gor

14.des.2008 kl.21:00

Hvorfor i alle dager er ikke Stig Gjerde med på Rushden & Diamonds?? En av de bedre innendørsspillerne i Fræna.

#4

14.des.2008 kl.21:21

Har noe med Stig evne til å stå hele kampene.

Thomas Sørvik

14.des.2008 kl.21:31

Hei

Hyggelig å få gode tilbakemeldinger. Heldigvis fikk vi oppklart regelen om utestengelse, slik at dere slapp å spille med en mindre i semifinalen. Jeg var helt sikkert på at jeg hadde tatt med den regelen i under "spilleregler",men så lenge det ikke sto oppslått, så skal han jo ikke sone. Beklager at det ble litt hektisk og rotete i den situasjonen, men heldigvis fikk vi avklart det før semi`n.

Det var utrolig artig og spille i helga og det var mange gode lag, og etter min mening var det vel de to beste lagene som møttes i finalen, denne gang. The players har vi hatt problemer med tidligere, har vært med å tape to finaler mot dem i de siste, så det var gått med seier.

Jeg gleder meg til Rushden open, den 3. januar, da skal vi prøve å mønstre samme lag, men kan ikke love at Magne Hoset og Thomas Mork stiller, men vi håper.

Takk for en utrolig artig og spennende finale. Vi snakkes!!

Thomas

Marius Flølo

18.des.2008 kl.04:55

Grattis med 2. plass.. Ut ifra hva jeg har lest så kunne finalen bikket begge veier.
Skal ærlig innrømme at VF var altfor dårlig denne turneringa, vi var ei tynn milan-suppe :P
Selv om det heile manager opplegget vårt startet litt som en spøk mot milan ifjor på KR juleturneringa, så syns spillerne at det er litt moro å skille seg litt ut å ha en manager. Ser ikke noe galt med det egentlig, men da bør vi sannelig prestere bedre enn hva vi gjorde på averøya..

Vi skal gi mer motstand i Juleturneringa, som trolig bli en samling gode lag :) ses da..

Skriv en ny kommentar

hits